UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
E-shop Aukce

AUKCE #01449 - Předsednictví ČR v Radě EU - zlato

AUKCE

Číslo aukce: #  01449  
Zahájení aukce: 21.05.2012  
Aukce končí:
 
27.05.2012
 
 
Vyvolávací cena: 735,59 €  
Dosažená cena: 735,59 €  
Cílová cena (kup teď):
 
914,51 €
 
 
Minimální příhoz : 0,04 €  
Minimální nabídka : 735,59 €  
Příhozů: 0  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



Aukce běží v měně CZK (Kč). Přepočet na jiné měny probíhá dle denního kurzu. Proto se může stát, že přepočítaná např. vyvolávací, dosažená cena apod. se z tohoto důvodu mírně změní!

POPIS

Pamětní medaile z ryzího zlata.
Autor: ak. soch. Zbyněk Fojtů
Rytec: Lubomír Lietava
Ražba: Česká mincovna a.s.

průměr: 28 mm
hmotnost: 15.56 g
ryzost zlata: 999,9/1000 Au
hrana: hladká, číslovaná
limit: 600 ks číslovaných
emise: leden 2009


STAV

Číslo medaile 36.

VÍTE, ŽE:

Babička je velmi významná osoba v životě každého člověka. Jsme vděční za hodnoty, které nám dala a radujeme se z rodinných příběhů, které si pamatuje a sdílí je s námi. Náš vztah k babičce je plný vděčnosti za její péči a starost. Babičky jsou pověstné tím, jak se o svá vnoučata starají. Snaží se je rozmazlovat, jak jen to jde. V naší nabídce najdete dárky p

PŘÍHOZY V AUKCI #01449

Na tuto aukci zatím není přihazováno



STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena
5923  28.03.2016  616,30 € 616,34 €
5861  01.03.2016  616,30 € 640,60 €
920  29.11.2011  671,97 € 672,01 €




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

O medaile Barack Obama je mimořádný zájem.

Nová česká medaile vydaná u příležitosti návštěvy amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze se setkala s mimořádným ohlasem a zájmem české veřejnosti.

Praha -

Krátce po zveřejnění informací o její ražbě v médiích byl rozebrán náklad stříbrné i zlaté medaile vydané ve váze 1 troyské unce. Poptávka několikanásobně přesáhla stanovený náklad 500 ks.

Mezi zájemci o medaili převažovali kupci kteří se rozhodli vložit své úspory do ryzího zlata v podobě investičních medailí vůbec poprvé. Na většinu sběratelů kteří si tuto medaili neobjednali včas se tak vůbec nedostalo.

V reakci na tento nebývalý zájem se připravuje vydání druhé zlaté medaile Baracka Obamy poloviční velikosti ( 1/2 troyské unce ).

Nová zlatá medaile bude mít hmotnost jedné poloviny troyské unce, t.j. přibližně 15.56 gramu. Bude ražena opět z nejčistšího zlata ryzosti 999.9/1000. Tzn. že z 1000 dílů medaile je 999.9 z čistého zlata. Průměr medaile bude 28 mm. I náklad této medaile bude přísně omezen na 2000 ks. Předpokládaná cena se bude pohybovat okolo 16.000 Kč.

Medaile budou raženy v provedení špičkové kvality, tzv. proof kdy je mincovní plocha medailí opakovaně leštěna až k dosažení zrcadlového lesku a reliéf medaile je matován.

Zájemci o její koupi se dočkají prvních dodávek začátkem května 2009.

Výtvarné provedení medaile bude stejné. Na licní straně medaile bude portrét Baracka Obamy. Rub medaile bude ztvárňovat panorama Pražského hradu a Bílého domu, které jsou sídly prezidentů České Republiky a Spojených států amerických.

Medaile jsou označeny značkou českého puncovního úřadu a vydává se k nim certifikát.

Zájem o tuto medaili se předpokládá nejen od investorů kteří neuspěli s poptávkou na první, větší medaili. Vzhledem k nižší ceně bude medaile dostupná ještě širšímu okruhu sběratelů. Zájemci si ji mohou rezervovat již nyní přes internet, na adresách :



Rákociho poltury Nález zo Šurian – Kostolného Seku

Šuriansky poklad pozostávajúci z 1756 ks medených poltúr Františka II. Rákociho, nájdený pri prestavbe rodinného domu v Šuranoch, časť Kostolný Sek, patrí k najväčším zachovaným súborom poltúr zo Slovenska.

Je to súbor platidiel, ktoré ako jediné v histórii uhorského mincovníctva neobsahujú údaj o svojom vydavateľovi. Mincí, ktoré mali v dobe svojej razby úplne zmeniť uhorské hospodárstvo, lebo mali do obeživa zaviesť kreditné, štátom či vydavateľom ručené peniaze.

Predkladaná monografia ponúka čitateľovi údaje o okolnostiach nálezu, jeho prevzatí, konzervácii a vyhodnotení. Podrobná ikonografická analýza predstavuje samostatnú kapitolu. Tá umožnila spoznať základné charakteristiky poltúr z košickej a kremnickej mincovne. Obsahuje aj metrologické a metalografické analýzy vybraných mincí. Detailné skúmanie jednotlivých mincí ponúka generálny kata lóg všetkých poltúr, ktorý je súčasťou knihy na priloženom CD. Kniha obsahuje aj kapitoly o príčinách výroby takýchto mincí, o ich vplyve na vtedajšie obchodné pomery a na celkový vývoj uhorského hospodárstva. O tom, akým spôsobom dokázali viaceré uhorské, aj slovenské mincovne vyriešiť problém razby státisícových emisií poltúr, prečo nastal pokles ich kúpnej sily a prečo ich ľudia naďalej ukrývali.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 1/2014.

FIXACE CENY


Cena zlata se neustále mění. Okamžik její fixace je proto důležitý. Chcete-li zakoupit investiční zlato za cenu, která vám vyhovuje, dřív než se změní, proveďte úhradu vaší objednávky obratem. Tím dosáhnete okamžité fixace. Minulá výhodná cena samozřejmě nemůže být dodatečně fixována v nočních hodinách, mimo pracovní dobu obchodníků nebo ve svátky, kdy obchody se zlatem neprobíhají.

ZLATÉ MINCE ČNB


ČNB vydává pamětní zlaté mince. Stejně jako investiční zlaté mince dovážené ze zahraničí jsou osvobozeny od DPH. Jedná se o jediné české mince, resp. mince s nominální hodnotou vyjádřenou v české měně, které jsou od daně osvobozeny. Díky nízkému nákladu však mají vysokou sběratelskou hodnotu.

SLITEK MUSÍ MÍT SÉRIOVÉ ČÍSLO


Každý slitek tak může být vždy jednoznačně identifikován. Podobně jako u číslovaných bankovek, lze následně i u investičních zlatých slitků sledovat jejich původ a transakce s nimi prováděné. Číslo musí být vyraženo přímo do slitku. Uvedení identifikačního čísla na přiloženém certifikátu není z hlediska zákona o DPH dostačující. Neoznačený slitek nemůže být od DPH osvobozen.

ZLATO.


Zlato. Latinsky Aurum. Pro jednoho chemický prvek, pro jiného talisman pro štěstí, pro jiné koncentrované jmění. Zlato ovlivňovalo osudy lidí a národů, obchod a vývoj peněžního systému od biblických dob, bylo symbolem moci, vzbuzovalo vášně. Příběh posedlosti zlatem začíná magickou, náboženskou a uměleckou rolí zlata, pokračuje ražením mincí a přeměnou na peníze, vrcholí zlatým standardem. Dnes žijeme v době, kdy mnozí přezíravě tvrdí, že zlata se nenají. Není větší omyl. Protože pokud zase přijde doba, kdy bude nedostatek svobody nebo jídla, pak zlato bude jediná měna, která vám je zajistí...
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...