UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
E-shop Aukce

AUKCE #01869 - Amor a Psýché

AUKCE

Číslo aukce: #  01869  
Zahájení aukce: 15.10.2012  
Aukce končí:
 
29.10.2012
 
 
Vyvolávací cena: 23,06 €  
Dosažená cena: 23,10 €
(Nick40959)

 
Cílová cena (kup teď):
 
27,83 €
 
 
Minimální příhoz : 0,04 €  
Minimální nabídka : 23,14 €  
Příhozů: 1  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



Aukce běží v měně CZK (Kč). Přepočet na jiné měny probíhá dle denního kurzu. Proto se může stát, že přepočítaná např. vyvolávací, dosažená cena apod. se z tohoto důvodu mírně změní!

POPIS

Stříbrná pamětní medaile
Autor: ak. soch. Vladimír Oppl
Rytec: Lubomír Lietava
Ražba: Česká mincovna a.s.

průměr: 28 mm
hmotnost: 13 g
ryzost stříbra: 999/1000 Ag
hrana hladká s opisem
provedení proof


STAV

Mírná oxidace a drobné škrábance.

VÍTE, ŽE:

1 kg ryzího zlata - to je exkluzivní produkt Pražské mincovny. Kilogram zlata je výmluvným symbolem bohatství a hojnosti. Nabízíme zlaté ražby Pražské mincovny, vynikající průměrem 100 mm mincovního pole! Jedná se o největší zlaté ražby v ČR.

PŘÍHOZY V AUKCI #01869

Zákazník Zadání limitu Dosažená cena
Nick40959 29.10.2012 23,10 €


STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena
9098  21.03.2021  22,86 € 22,90 €
2152  18.02.2013  15,90 € 15,94 €
1869  29.10.2012  23,06 € 23,10 €




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

Buffala ano, Eagly ne

Americká mincovna letos nevydá žádné mince American Eagle ve špičkové kvalitě.



Tato mnoha sběrateli oblíbená mince letos nebude vydána ani ve stříbře, ani ve zlatě, a to ani v menším provedení poloviny, čtvrtiny nebo desetiny unce. Vydávány nebudou ani platinové investiční mince American Eagle ( Bullion ).

O to překvapivější je potvrzení produkce nových mincí American Buffalo a to jak v provedení investiční mince, tak i jako sběratelské mince v provedení špičková kvalita a to v omezeném nákladu. Obě varianty budou uvedeny na trh v říjnu 2009.

S omezením produkce mincí pro sběratelský trh v mincovně USA souvisí i dlouhodobý nedostatek zlatých střížků z nichž mincovna mince razí. Omezení dodávek se přímo podepisuje na schopnosti mincovny uspokojit poptávku sběratelů. Přednost proto dostala ražba investičních mincí.



Mince s hologramem a zlatou inlejí.

Singapurská mincovna razí nové mince Wonders of the World Series 7 in 1 Coin Set.

Singapurská mincovna razí nové mince Wonders of the World Series 7 in 1 Coin Set.

Oficiální autoritou vydávající tyto mince je Kambodža. Razí se však v mincovně v Singapuru. Na český trh je importuje Zlaté Mince Numismatika. K dostání jsou v specializovaných prodejnách v Praze v Obecním domě a ve Vsetíně v budově Komerční banky.

Zájemci o tuto sadu minci si ji mohou prohlédnout nebo objednat přes internet, na adrese :

ZLATÉ MINCE ČNB


ČNB vydává pamětní zlaté mince. Stejně jako investiční zlaté mince dovážené ze zahraničí jsou osvobozeny od DPH. Jedná se o jediné české mince, resp. mince s nominální hodnotou vyjádřenou v české měně, které jsou od daně osvobozeny. Díky nízkému nákladu však mají vysokou sběratelskou hodnotu.

TROYSKÁ UNCE NENÍ UNCE


Troyská unce představuje hmotnost odpovídající 31.1 gramům v metrické soustavě. Označuje se zkratkou Oz. Je nejrozšířenější měrnou jednotkou ve světě investičního zlata. Zejména pak co se týká investičních zlatých mincí. Ty se razí obvykle právě ve hmotnosti jedné troyské unce a jejich částí. Poloviny, čtvrtiny a desetiny. I cena zlata na burze se udává vůči jedné Oz. Prostá unce však má hmotnost pouze 28 gramů. Proto je slovo troyská u nás důležité!

INVESTIČNÍ ZLATO NENÍ ZATÍŽENO DANÍ Z PŘIDANÉ HODNOTY


Tento fakt dělá z investičního zlata naprosto jedinečnou komoditu. Zlato jsou tak jediné reálné aktiva, osvobozené od daně. Své finanční prostředky proto můžete převést na investiční zlato bez daňové penalizace. Pro zlato je to obrovská přednost. Proto lidé investují do zlata raději než do stříbra, diamantů, starožitností, umění, obrazů nebo nemovitostí. Ty všechno jsou zatíženy DPH ve výši 21 procent.

FIXACE CENY


Cena zlata se neustále mění. Okamžik její fixace je proto důležitý. Chcete-li zakoupit investiční zlato za cenu, která vám vyhovuje, dřív než se změní, proveďte úhradu vaší objednávky obratem. Tím dosáhnete okamžité fixace. Minulá výhodná cena samozřejmě nemůže být dodatečně fixována v nočních hodinách, mimo pracovní dobu obchodníků nebo ve svátky, kdy obchody se zlatem neprobíhají.
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...